bcncat

PRENSA 

 Medios de Comunicación 

Teràpia sobre l'escenari

AJUNTAMENT DE BARCELONA|25 de julio de 2011

El teatre és converteix a 'Mucha Mujer' en l'eina per a què dones amb problemes socials al barri del Raval recuperin la seva confiança i autonomia i reivindiquin el seu paper a la societat.

"El teatre de Mucha Mujer ha servit perquè aquestes dones hagin recuperat la força per tirar endavant i potser també, per trobar la seva vocació artística"


Com a teràpia o com a desconnexió. El teatre es converteix, a "Mucha mujer", en l'eina perquè les dones amb problemes socials del Raval recuperin la seva autonomia i confiança i reivindiquin el seu paper en la societat. 

Després de l'èxit de la seva primera edició amb la representació de l'obra Allà, on guardes la força de la teva humanitat, el taller de teatre comença de nou per a una desena de dones.

Andrea va ser una de les primeres dones que va participar a "Mucha mujer". Transsexual i amb problemes de drogodependència, aquesta veïna del Raval ha fet d'aquest projecte la seva teràpia per sortir del món de les drogues, i nou mesos després pot dir que ha recuperat bona part de la seva autoestima i ha redireccionat la seva vida. I tot a partir del teatre.

"El meu entorn ha canviat, tinc noves amistats..." reconeix aquesta nova artista sobre l'escenari. Com ella, una vintena de dones amb diversos problemes socials van participar en la primera edició del projecte "Mucha mujer", que va tancar amb la representació de l'obra Allà, on guardes la força de la teva humanitat.

"El meu entorn ha canviat, tinc noves amistats..." reconeix aquesta nova artista sobre l'escenari. Com ella, una vintena de dones amb diversos problemes socials van participar en la primera edició del projecte "Mucha mujer", que va tancar amb la representació de l'obra Allà, on guardes la força de la teva humanitat.

Amb l'actriu i directora Laura Settecase, el projecte utilitza el teatre com a eina per enfortir l'autonomia de les participants, crear nous vincles entre elles i fomentar la integració d'aquestes dones en el seu entorn.
Treballar amb preguntes

Per fer-ho, les classes giren entorn del joc, la creativitat i els exercicis d'improvisació, que han servit per construir l'espectacle final. "Treballem a partir d'una pregunta motor que va generant noves preguntes i també algunes respostes", explica la directora de "Mucha mujer".

Preguntes que indaguen sobre les històries personals de les alumnes, com ara la Marcia, una brasilera establerta a Barcelona que el taller ha ajudat a relacionar-se millor amb la gent, i li ha donat un impuls per sortir de la situació que patia.

"M'ha ajudat molt en el tracte amb la gent, sobretot si he de fer una entrevista de feina, perquè véns d'una reinserció i la gent té molta discriminació en aquest sentit", assegura la Marcia.

Espai de reflexió

A més d' un espai on et pots trobar amb el teu jo més artístic, "Mucha mujer" és, per la Marcia, un lloc on es pot prendre consciència de tot allò que tens al teu voltant: "A vegades vivim tan ràpid que no tenim temps per reflexionar, per pensar, per recordar. I aquí ho podem fer".
Després de l'èxit de la primera edició, el mes de març passat va començar el segon taller, amb noves dones i moltes històries personals darrere. "M'ha servit per obrir-me al món", explica l'Anna, alumna d'aquesta segona edició. "Estava molt tancada en mi mateixa i aquestes classes m'han fet saltar, riure i tornar a viure".

Ella també veu el teatre i aquest taller com a un espai on et pots trobar de nou amb tu mateixa i conèixer nova gent. "Trobes persones que potser han estat, d'una manera o una altra, perdudes com ho has estat tu en algun moment, i això t'ajuda també".

Ja sigui com a teràpia o com a desconnexió, el teatre de "Mucha mujer" ha servit perquè aquestes dones hagin recuperat la força per tirar endavant i potser també, per trobar la seva vocació artística

Share by: